Головна Новини Бізнес економіка "Падіння цін на нафту було перебільшенням": чи виправдане занепокоєння інвесторів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Падіння цін на нафту було перебільшенням": чи виправдане занепокоєння інвесторів

Ціни на нафту відновилися після рекордного падіння

29 листопада 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту відновилися в понеділок 29 листопада, хоча інвестори були стурбовані тим, що ОПЕК+ може призупинити збільшення видобутку у відповідь на поширення Omicron. Така ситуація зумовлена тим, що новин про штам ще зовсім небагато й зарано робити якісь висновки. Про це повідомляє Reuters.

"Падіння цін на нафту було перебільшенням": чи виправдане занепокоєння інвесторів

Добування нафти - Reuters

Ціни на нафту впали більш ніж на 10% у п’ятницю 26 листопада – найбільше падіння з квітня 2020 року – оскільки новий штам вірусу налякав інвесторів на фінансових ринках. Ф'ючерси на нафту Brent піднялися на 3,11 долара, або на 4,3% після зниження на 9,50 доларів. Американська нафта West Texas Intermediate подорожчала на 3,47 долара, або на 5,1%, впавши до цього на 10,24 долара. Було занепокоєння, що новий штам може зірвати відновлення світової економіки, що потенційно зашкодить попиту на нафту, а також існує побоювання, що надлишок пропозиції може збільшитися в першому кварталі.

"Ми зробили певну корекцію, оскільки падіння цін на нафту в п’ятницю було перебільшеним. Якщо ринок впаде ще більше, ОПЕК+ може призупинити заплановане збільшення видобутку нафти, щоб підтримати ціни", – сказав Тацуфумі Окоші, старший економіст Nomura Securities.

Згідно з джерелами та документами ОПЕК+, Організація країн-експортерів нафти та її союзників перенесли технічні зустрічі на кінець цього тижня, давши собі більше часу для оцінки впливу Omicron на попит і ціни на нафту.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ціни на нафту знизилися більш ніж на 2%  через побоювання, що надлишок світової пропозиції може зрости після скоординованого вивільнення запасів нафти на чолі з США і через новий сплеск COVID-19.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини