Головна Новини Бізнес економіка Пального в Україні ставатиме більше: в ОП розповіли, чи закінчиться дефіцит на АЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Пального в Україні ставатиме більше: в ОП розповіли, чи закінчиться дефіцит на АЗС

Ростислав Шурма заявив, що обсяги імпорту вже збільшені у понад п'ять разів

11 травня 2022, 19:03
Поділіться публікацією:

До України активно доправляють пальне, щоб забезпечити потреби громадян. Відтак, дедалі більше АЗС будуть відкриватися й продавати пальне. Окрім цього, в Україні створять додатковий стратегічний запас пального, налагодять необхідні ланцюжки постачання нафтопродуктів з Європи. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма.

Пального в Україні ставатиме більше: в ОП розповіли, чи закінчиться дефіцит на АЗС

В ОП повідомили, що пального в Україні стає більше (фото з відкритих джерел)

За його словами, в країну сьогодні вже доправляють достатньо бензину й дизеля, щоб задовольняти щоденну потребу громадян. Попри те, що рф намагалася знищити логістику та інфраструктуру нафтопереробки, обстрілявши Кременчуцький НПЗ, перекривши порти. Україна почала відбудовувати логістику постачання продукції з Європи через західні кордони.

"Зараз відбудовується логістика постачання нафтопродуктів через наші західні кордони, від наших західних партнерів. Потрібно розуміти, що в мирний час Україна щомісяця споживала близько 1 млн т дизеля, бензину та скрапленого газу. Проте порти, наявна залізнична інфраструктура та рухомий склад у Східній Європі не були здатні логістично впоратися з таким обсягом нафтопродуктів",- заявив посадовець.

Ростислав Шурма заявив, що обсяги імпорту вже збільшені у понад п'ять разів, тож напруга на ринку має знизитися. Окрім цього, Україна створить додатковий стратегічний запас пального.

"Ми проводимо активну роботу, щоб побудувати з європейськими партнерами всі необхідні ланцюжки постачання нафтопродуктів. Обсяги імпорту вже збільшені у понад п'ять разів у порівнянні з тим, що було ще півтора місяця тому. Пального ставатиме дедалі більше, а в Україні буде створений додатковий стратегічний запас, який буде неможливо розбомбити та знищити. Це забезпечить наявність нафтопродуктів на місяці вперед",- зазначив Шурма.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що експерти розповіли, що чекає на водіїв найближчим часом.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини