Головна Новини Бізнес фінанси Паливний дефіцит в Україні: експерти розповіли, що чекає на водіїв найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Паливний дефіцит в Україні: експерти розповіли, що чекає на водіїв найближчим часом

Не всі фахівці оптимістичні у своїх прогнозах

7 травня 2022, 12:18
Поділіться публікацією:

Профільні експерти та учасники ринку по-різному оцінюють перспективи подолання дефіциту палива в Україні. Зокрема, голова консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн зазначає, що бензин на АЗС у вільному продажу з'явиться до кінця цього місяця. Про це пише "Сегодня".

Паливний дефіцит в Україні: експерти розповіли, що чекає на водіїв найближчим часом

Паливний дефіцит в Україні - фото з відкритих джерел

Проте, зазначають журналісти, не всі так оптимістичні у прогнозах. Наприклад, засновник Prime Group Дмитро Леушкін висловив думку, що паливний дефіцит у країні триматиметься як мінімум більшу частину літа. За його словами, раніше серпня дефіцит подолати не вдасться.

"На жаль, але не випускає Україна бензовози за паливом. Пройти процедуру отримання всіх папірців це 2-3 місяці. Звідси і термін вирішення питання силами бензовозів. Якщо запрацюють порти або знайдуться сміливці завозити тисячі тонн на нафтобази "залізкою", то цілком можливо, може щось змінитись на краще швидше", — зазначає експерт.

Видання нагадує, що відтепер вартість літра бензину становить у середньому 31,19 гривень, а дизпалива – 35,63 гривні. Це означає, що з огляду на торгову націнку автозаправні станції можуть продавати бензин по 37,69 гривень за літр, а дизельне паливо – по 42,63 гривні.

Зазначимо, що в Україні – гострий дефіцит пального через обстріл з боку РФ української інфраструктури та блокування нею наших портів. На цьому наголошував президент під час чергового звернення. Кабмін ухвалив зміни до держрегулювання цін на нафтопродукти, які нібито дозволять протягом 7 днів вирішити питання щодо дефіциту пального на АЗС. Експерти розповіли виданню "Коментарі", які заходи слід вживати, щоб вирішити проблему.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини