Головна Новини Бізнес економіка Пенсії в Україні знову зростуть: хто і коли отримає доплату
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсії в Україні знову зростуть: хто і коли отримає доплату

Доплати до пенсій почнуть виплачувати з 1 січня 2020 року

29 липня 2020, 21:47 comments1583
Поділіться публікацією:

Сума щомісячної державної соціальної допомоги затверджена в розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це пише "Кореспондент".

Пенсії в Україні знову зростуть: хто і коли отримає доплату

Щомісячна допомога одиноким пенсіонерам старше 80 років, які потребують стороннього догляду, буде виплачуватися в розмірі 685 грн. Таке рішення в середу, 29 липня, прийняв Кабінет міністрів.

Сума щомісячної державної соціальної допомоги затверджена в розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Виплати будуть призначатися і виплачуватися з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла, що вже в наступному році в Україні повинна з'явитися програма щодо підвищення пенсій. За словами глави відомства, у наступному році має з'явитися чергова програма, яку Лазебна назвала амбітною. Вже в січні мінімальні виплати для пенсіонерів за віком повинні скласти 2400 грн. Марина Лазебна зазначила, що це буде можливо за умови зростання мінімальної зарплати з початку наступного року. Водночас, як розповіла міністр, через рік мінімальна пенсія може скласти 2600 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини