Головна Новини Бізнес економіка Перша виплата "Національного кешбеку": коли і як отримати кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша виплата "Національного кешбеку": коли і як отримати кошти

Коли українці отримають перший кешбек від держави

сьогодні, 15:17
Поділіться публікацією:

З 22 по 31 жовтня українці отримають свою першу виплату в рамках програми "Національний кешбек". Загалом 646 378 осіб отримають 37,2 мільйона гривень, які були накопичені за покупки в вересні. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Перша виплата "Національного кешбеку": коли і як отримати кошти

Національний кешбек. Фото колаж: comments.ua

Як витратити кешбек

Отримані кошти можна використати на оплату комунальних, медичних, транспортних послуг або ж зробити донати на підтримку Збройних Сил України. Перший віцепрем'єр-міністр України Юлія Свириденко підкреслила важливість цих коштів для підтримки українського виробника та соціальної допомоги.

"Кешбек є формою фінансової підтримки громадян від держави. Витратити ці кошти можна зокрема на комунальні послуги. Це особливо актуальне питання у період опалювального сезону. Крім того, ці кошти можна витратити на благодійність, задонатити на ЗСУ, придбати військові облігації, чи витратити на послуги. Для нас дуже важливо, щоб українці обирали українське. Очікуємо, що такі додаткові переваги не лише будуть соціальною підтримкою, але стимулюють розвиток українських виробників", — зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Критерії для отримання виплат

Виплати отримають лише ті громадяни, які у вересні витратили на українські товари більш як 2 гривень. Ті, хто не активував картку для виплат у додатку Дія, можуть це зробити і в листопаді отримають свої кошти. Кешбек не підлягає оподаткуванню, а всі, хто зобов’язаний подавати декларації, отримали роз'яснення від НАЗК.

Як зареєструватись для участі

Щоб стати учасником програми, необхідно подати заявку через один з банків-учасників, визначити картки для оплати, відкрити картку для кешбеку та активувати її в додатку Дія. Програма охоплює кілька банків, включаючи ПриватБанк та monobank.

Додаткова інформація

Кешбек становитиме 10% від вартості придбаних товарів українських виробників, а максимальна сума виплат на місяць — 3 тисячі гривень. Координатором програми є Міністерство економіки України, а технологічним партнером виступає міжнародна платіжна система Mastercard.

Нагадаємо, Українські споживачі тепер мають можливість самостійно перевірити, чи бере товар участь у програмі "Національний кешбек" завдяки новій функції в мобільному додатку Дія. Ця інновація дозволяє користувачам сканувати штрих-коди товарів і дізнаватися, чи нараховується кешбек у розмірі 10% від вартості покупки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини