Головна Новини Бізнес економіка Підприємці у селах зможуть працювати без касових апаратів: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Підприємці у селах зможуть працювати без касових апаратів: деталі

Міністерство економіки пішло на зустріч підприємцям у сільській місцевості, де зазвичай менші прибутки, і дозволило працювати без касових апаратів

24 грудня 2021, 13:59
Поділіться публікацією:

Уряд переглянув своє рішення про використання касових апаратів у сільській місцевості. Тут вирішили, що якщо підприємець працює у селі, здійснює роздрібну торгівлю не підакцизними товарами і за рік не перевищує обсяг операцій у 167 мінімальних зарплат (трохи більше мільйона гривень), то він може не використовувати касові апарати. Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

Підприємці у селах зможуть працювати без касових апаратів: деталі

Каса. Фото з відкритих джерел

“Доходи підприємців в селах значно менші, ніж в містах, а в умовах карантину вони ще більш знизилися. Витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, що негативно вплине на бізнес. Окрім цього, використовувати програмні РРО не всі з них можуть через різне покриття швидкісним Інтернетом або його взагалі відсутність. Тому Уряд вирішив підтримати таких бізнесменів, щоб вони не закривали свою справу і не звільняли своїх працівників,”, — підсумувала перша віце-прем'єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко.

Але також у Уряді встановили певний ряд обмежень. Так, якщо місцева територіальна громада вирішить, що використання касових апаратів необхідно, то для підприємцю доведеться виконувати відповідне рішення. Також пом’якшення не буде стосуватись тих, хто окрім роздрібної торгівлі працює паралельно ще в Інтернеті, продаючи товари дистанційно.

Нагадаємо, уже з 1 січня платники єдиного податку ІІ-IV груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Читайте також: Відстрочки РРО не буде: чому Зе-влада відмовилася йти на зустріч малому бізнесу







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини