Головна Новини Бізнес економіка Підприємцям, які працевлаштували переселенців, виплатили 122 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Підприємцям, які працевлаштували переселенців, виплатили 122 млн грн

Держава компенсувала бізнесу працевлаштування понад 11 тис. внутрішньо переміщених осіб

16 вересня 2022, 16:25
Поділіться публікацією:

Уряд України виплатив 122 млн грн підприємцям, які погодилися прийняти на роботу внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Підприємцям, які працевлаштували переселенців, виплатили 122 млн грн

Серед безробітних чимало ВПЛ


За словами першої віце-прем'єр-міністерки України – міністерки економіки Юлії Свириденко, щоб підвищити рівень зайнятості, уряд виплачує підприємцям компенсацію за працевлаштування людей, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів. Розмір компенсації – 6,5 тис. грн за кожного працівника з числа ВПО. Таким чином, з квітня бізнесу перераховано 122 млн грн. за працевлаштування понад 11 тисяч переселенців.


Крім того, продовжує Свириденко, на розгляд у парламенті очікує ініціатива щодо надання компенсації підприємцям за працевлаштування окремих категорій громадян, зокрема молоді на перше робоче місце, а також учасників бойових дій, одиноких батьків.


Вона також зазначила, що уряд стимулює підприємців створювати робочі місця через надання державних грантів для старту та розвитку своєї справи. У такий спосіб розраховують створити близько 300 тисяч робочих місць.


У відомстві нагадують: щоб отримати компенсацію, роботодавець має укласти трудовий контракт із внутрішньо переміщеною особою та зареєструвати дані про нього на Порталі “Дія”. Через п'ять днів підприємцю необхідно подати заявку на отримання компенсації разом із документами, що підтверджують виплату зарплати та відрахування. До участі у програмі допускаються роботодавці, які перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, подали податкову звітність за четвертий квартал 2021 року або весь минулий рік та не були неприбутковою організацією. При цьому рівень заробітної плати внутрішньо переміщеної особи не може бути нижчим за мінімальну (6500 грн).


Раніше експерти розповіли "Коментарям" , як покращити ситуацію з безробіттям в Україні. Так, на думку економіста Олександра Хмелевського, ситуацію можна покращити за рахунок розвитку державного сектору економіки. Для цього потрібно нарощувати обсяги виробництва на підприємствах оборонного комплексу, енергетики та інших галузей, а також суттєво збільшити державне фінансування відновлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

888

16 вересня 2022, 16:58

Секс Знакомства Бесплатно, анонимно и без гемороя.---- https://vk.sv/zex


Новини