Головна Новини Бізнес економіка Після обшуків в КМДА виявили несплату податків у великих розмірах: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Після обшуків в КМДА виявили несплату податків у великих розмірах: подробиці

Ухилення від сплати оренди виявили в департаменті земельних ресурсів

19 травня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Після обшуків в департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА) виявили порушення у несплаті оренди за землю на понад 100 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Державної фіскальної служби (ДФС) України.

Після обшуків в КМДА виявили несплату податків у великих розмірах: подробиці

Обшуки у департаменті КМДА. Фото: ДФС

Зокрема, директор одного із підприємств користувався землею комунальної власності з 2013 року без документів та сплати оренди. Збиток від його дій оцінюють у понад 19 млн грн. Окрім того, бізнесмен у декларації про сплату земельного податку та оренди за землю у 2017-2018 роках занизив площу та грошову оцінку земельної ділянки. З 18 травня 2021 року його оголосили в розшук, повідомляють в ДФС.

"Досліджується можлива причетність службових осіб Київської міської державної адміністрації до скоєння правопорушень, які спричинили тяжкі наслідки інтересам територіальної громади міста Києва у вигляді безпідставно неодержаних (упущених) коштів орендної плати за фактичне користування службовими особами товариств земельними ділянками у Києві", — заявили у відомстві.

Співробітники ДФС під час обшуків вилучили кадастрові справи земельних ділянок, розташованих в Києві. Згідно з документами, загальна несплата оренди за землю склала понад 100 млн грн.

За даними фактами відкрито 11 кримінальних проваджень у сфері зловживання владою або службовим становищем, додали в ДФС.

Нагадаємо, у столиці спецслужби перевірили окремих представників найближчого оточення міського голови Києва Віталія Кличка. 18 травня з обшуками правоохоронці прийшли до будинку, де мешкає мер.

Що відбувається у столиці та що стало причиною "бодання" київської та центральної влади портал "Коментарі" спитав у експертів.

Раніше стало відомо, яку зарплату отримує столичний мер Кличко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини