Головна Новини Бізнес економіка План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються
commentss НОВИНИ Всі новини

План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються

Україні буде потрібно вкладати мільярди доларів у відбудову

5 липня 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

Після нищення українських населених пунктів російською армією, деокупації від російських загарбників перед державою та народом стоїть завдання налагодити там життя, відновити дороги, комунікації, звести нові будинки, заклади соціальної сфери — збудувати краще й сучасніше, більше комфортне та безпечне для населення.

План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються

Фото ілюстративне / Pixabay

Тому Офіс президента підготував та презентував Recovery план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України з 15 національними програмами, картою руйнувань, попереднім бюджетом та пропозиціями для інвесторів. Цей план презентовано на конференції в Швейцарії.

5 липня триває ознайомлення делегатів з пропозиціями уряду України. Міністр Олексій Чернишов презентував План регіонального відновлення та розвитку. Наразі Україна поділена на чотири групи регіонів: фронтові, опорні, тилові та деокуповані.

В цьому плані — Децентралізація 2.0, оновлене багаторівневе управління, оновлена регіональна політика, прозора відбудова з орієнтацією на людину, а також відновлення, зведення тимчасового житла, збільшення кількості соціального житла, модернізація житлово-комунального господарства, зменшення викидів та переробка сміття.

Fast Recovery в першу ж чергу орієнтований на відновлення роботи критично важливої пошкодженої в результаті бойових дій інфраструктури, для цього необхідно більше 17 млрд доларів.

На деокупованих територіях пошкоджено 40 000 об’єктів: це і 400 шкіл, і 300 садочків, і 300 лікарень, об’єкти ЖКГ та житло.

Готується довгостроковий проект відновлення та трансформації України після війни з урахуванням принципів безпеки, технологічності, екологічності, "зелених" технологій, безбарʼєрності, прозорості, розвитку економіки, підвищення добробуту населення.

Попередня оцінка збитків від російських ударів — понад 700 млрд доларів.

Очікується, що за 10 років відбудеться щорічне зростання реального ВВП на 7%, з 2023 до 2025 планується отримати фінансування 350 млрд доларів, з 2026 до 2032 року — 400 млрд доларів.


Як писав портал, Швейцарія та Австрія погодилися інвестувати в "зелені" технології та цифровий розвиток. Австрія зацікавлена в обміні з Україною досвідом цифровізації послуг та нашим застосунком Дія, зокрема. А також готова допомогти нам із відновленням пошкодженої інтернет-інфраструктури, — наголосив Михайло Федоров.

План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються - фото 2
План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються - фото 3
План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються - фото 4
План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються - фото 5
План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються - фото 6
План відбудови України Fast Recovery: що він включає й які результати очікуються - фото 7



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини