Головна Новини Бізнес інвестиції Перший інвестор з Лугано: з ким вже є домовленості щодо відбудови України
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший інвестор з Лугано: з ким вже є домовленості щодо відбудови України

Україна домовилася щодо інвестицій в "зелену трансформацію" та екологічні проекти

4 липня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

4-5 липня в Швейцарії проходитиме конференція з представлення плану відбудови держави після нашої перемоги над росією. Участь в ній беруть представники українського уряду та 40 країн й 18 світових організацій.

Перший інвестор з Лугано: з ким вже є домовленості щодо відбудови України

Фото ілюстративне / Pixabay

Вже є перша угода між Україною та Швейцарією, остання прагне вкласти інвестиції в кліматичні проекти “зеленого” відновлення в різних галузях економіки. В документі зазначено, що інвестиції будуть направлені на "зелені" екологічні технології та проекти в сфері енергетики, виробництва товарів, транспорту, будівництва, переробки відходів та в сільському господарстві. Вже підписали відповідну угоду в Лугано, передає прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Українські бізнесмени та стартапери отримають доступ до вигідних інвестицій для реалізації проєктів, які сприятимуть скороченню викидів вуглецю. Україна надаватиме інвесторам верифіковані результати з пом’якшення зміни клімату.

Буде створено наглядову раду з відновлення України, туди увійде Велика Британія. Міністерка закордонних справ Ліз Трасс наголосила, що відновлення України після загарбницької війни росії стане символом влади демократії над автократією. Росія має побачити, що спроби знищити Україну створили лише сильнішу, процвітаючу та більш об’єднану націю.

Британія надасть гарантії на суму 1,5 мільярда доларів для багатосторонніх позик і понад 100 мільйонів фунтів двосторонньої підтримки.

Як писав портал, в першому кварталі 2022 року спостерігалося падіння курсу біткоїна та обвал ринку криптовалют. Експерт пояснює, куди вкладати кошти до кінця 2022 року. Які прогнози щодо курсу біткоїна на наступний рік? В які криптовалюти інвестувати? — розповів експерт.

Також ми писали, як змінилися ціни на нерухомість в УКраїні й які експерти дають прогнози щодо відновлення цього ринку. Наразі є масштабний відкладений попит на нерухомість та цікавість українців до житла, що зведене на 60% й більше. Яка наразі ситуація на ринку нерухомості та чого очікувати розповів експерт Максим Орищак, аналітик компанії" Центр біржових технологій " (ЦБТ).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини