Головна Новини Бізнес економіка Податковий комітет ВРУ підтримав законопроєкт щодо повернення податків на пальне до другого читання
commentss НОВИНИ Всі новини

Податковий комітет ВРУ підтримав законопроєкт щодо повернення податків на пальне до другого читання

Депутат Ярослав Железняк прогнозує, що закон проголосують на початку жовтня

14 вересня 2022, 17:45
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики підтримав до другого читання ініціативу №7668-д, якою пропонується повернути оподаткування палива.

Податковий комітет ВРУ підтримав законопроєкт щодо повернення податків на пальне до другого читання

Бензин

Про це пише у своєму Telegram-каналі Ярослав Железняк, перший заступник голови податкового комітету ВРУ.

Згідно з повідомленням, фінальна версія до другого читання відповідає тій, що була у робочій групі, вона передбачає встановити такі ставки:

- бензин — 100€/1000 літрів

- дизель — 100€/1000 літрів

- газ — 52€/1000 літрів.

У той же час на біопаливо ставку зі 100€ зменшили до 26€/1000 літрів та на біодизель – до 18€/1000 літрів. Повідомляється, що такі ставки для біо- діятимуть 5 років. При цьому ставка ПДВ залишається однаковою для всіх вина рівні 7%, як було.

Проте до законопроєкту подано 5516 сторінок правок. Депутат Железняк прогнозує застосування механізму "спецпроцедури" розгляду правок. Тоді закон ухвалять уже на початку жовтня. Таким чином, податки будуть запроваджені наприкінці вересня – середині жовтня. Куди направити фінансування – на армію чи дороги – нардепи визначать у законопроекті №7669, зазначив Железняк.

Раніше аналітик консалтингової компанії "НАФТОРИНОК" Олександр Сіренко розповів "Коментарям", що повернення акцизів на пальне несуттєво позначиться на вартості для споживачів, оскільки в ціні на АЗС включено надприбуток трейдерів. Олександр Сіренко вважає, що автовласник, який заправлятиметься дизелем чи бензином, не відчує запровадження акцизу 100 євро за 1000 л. Дещо інакші справи зі зрідженим газом. Він не регулюється, на цьому ринку більше гравців, конкуренція вища, тоді як маржа — низька. Тож із запровадженням акцизу ціна у роздробі підвищиться на газ на кілька гривень, зазначив фахівець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини