Головна Новини Бізнес економіка Польща буде постачати в Україну до 200 тисяч тонн палива на місяць: що буде з цінами
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща буде постачати в Україну до 200 тисяч тонн палива на місяць: що буде з цінами

У Варшаві пройшов енергетичний форум

10 травня 2022, 18:05 comments1819
Поділіться публікацією:
10 травня у Варшаві пройшов енергетичний форум, де Україна та Польща домовилися про постачання з сусідньої країни до 200 тисяч тонн палива на місяць. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на інформацію першої віцепрем'єр-міністерки – міністерки економіки Юлії Свириденко.
Високопосадовиця прогнозує, що крім польського ресурсу буде залучено нафтопродукти із США, регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен (АРА), німецьких, скандинавських і балтійських нафтопереробних заводів. Доставлятися пальне буде комбінованими видами транспорту через Польщу. У результаті цієї домовленості, обсяг постачання нафтопродуктів із Польщі зросте майже у чотири рази — з 60 до 200 тисяч тонн на місяць.
Голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков важає, що можна очікувати, що ціни на паливо будуть нижчими, аніж сьогодні
"Зрозуміло, що через знищення росіянами Кременчуцького НПЗ та великих нафтобаз, ціна палива зросте відносно першого місяця війни, але можна очікувати, що вона буде нижчою, ніж сьогодні",- вважає експерт.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що експерти розповіли, що чекає на водіїв найближчим часом. Профільні експерти та учасники ринку по-різному оцінюють перспективи подолання дефіциту палива в Україні. Зокрема, голова консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн зазначає, що бензин на АЗС у вільному продажу з'явиться до кінця цього місяця. Проте, зазначають журналісти, не всі так оптимістичні у прогнозах. Наприклад, засновник Prime Group Дмитро Леушкін висловив думку, що паливний дефіцит у країні триматиметься як мінімум більшу частину літа. За його словами, раніше серпня дефіцит подолати не вдасться.
 

Польща буде постачати в Україну до 200 тисяч тонн палива на місяць: що буде з цінами

У Варшаві пройшов енергетичний форум (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини