Головна Новини Бізнес економіка "ПриватБанк" вирішив видати аграріям півмільярда гривень на покупку сільгосптехніки
commentss НОВИНИ Всі новини

"ПриватБанк" вирішив видати аграріям півмільярда гривень на покупку сільгосптехніки

Фінансування для проведення весняних робіт отримали близько 2,5 тисячі фермерських господарств

12 травня 2022, 14:38
Поділіться публікацією:

9 травня державний ПриватБанк почав оформляти заявки на отримання пільгових кредитів для проведення посівної кампанії .

"ПриватБанк" вирішив видати аграріям півмільярда гривень на покупку сільгосптехніки

Як повідомляє прес-служба фінустанови, країнські агропідприємства та фермери на ці цілі вже отримали від ПриватБанку 6 мільярдів гривень пільгових кредитів.

За даними держбанку, фінансування для проведення весняних робіт у рамках державної програми пільгового кредитування агровиробників отримали понад 2,4 тисячі господарств.

У держустанові стверджують, що за цією програмою найближчим часом мають намір видати клієнтам 500 мільйонів гривень на покупку сільгосптехніки, комерційного автотранспорту та спецтехніки.

Для цього з 9 травня поточного року відкрито прийом заявок на фінансування придбання основних засобів.

Водночас, у банку зазначають, що наразі у роботі понад 2 тисячі кредитних заявок.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, граничний термін видачі кредитів на підтримку сільгоспвиробників із компенсацією відсотків за програмою 5-7-9% встановлено 31 травня 2022 року.

Таким чином, для опрацювання вже поданих заявок на кредитування "ПриватБанк" встановлює граничні дати прийняття нових заявок. Отже, заявку на пільгове кредитування агровиробників можна подати:

– онлайн на сторінці pb.ua/agro за продуктами: Агросезон – до 10 травня 2022 року; куб під заставу – до 13 травня 2022 року;

– через відділення "Приватбанку" за продуктами: Агросезон – до 13 травня 2022 року; куб під заставу – до 20 травня 2022 року.

За умовами програми, кредитування доступне терміном на шість місяців із компенсацією від держави до 0% річних у сумі до 60 мільйонів грн для агровиробників, що знаходяться в регіонах України, де поки що не ведуться бойові дії.

Раніше повідомлялося, що представники організацій "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) та "Всеукраїнської аграрної Ради" закликали Кабінет міністрів та Міністерство аграрної політики та продовольства затвердити перелік тимчасово окупованих територій, а також районів, де ведуться бойові дії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини