Головна Новини Бізнес економіка «ПриватБанк» збираються виставити на продаж: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

«ПриватБанк» збираються виставити на продаж: причини

У Нацбанку сподіваються залучити до «ПриватБанку» іноземних інвесторів

16 квітня 2021, 14:51
Поділіться публікацією:

Українська банківська система протягом декількох наступних років може зазнати значних змін. За словами керівника Нацбанку України Кирила Шевченка, не так давно націоналізований "ПриватБанк" планують виставити на продаж. Причини повідомляє профільне видання GlobalCapital.

«ПриватБанк» збираються виставити на продаж: причини

"ПриватБанк" виставлять на продаж міжнародним партнерам. Фото із відкритих джерел

Як пояснили в НБУ, Україна збирається знизити державну частку, присутню в банківській системі. Через кілька років частина впливу держави на банки повинна опуститися до 25%. Зараз же ця частка становить рівно половину.

Кирило Шевченко розповів, що "ПриватБанк", нині націоналізований, буде відправлений на продаж. Все для того, щоб на банківський ринок України могли зайти міжнародні партнери. На думку глави НБУ, володіння частиною акцій українських банків закордонними фінансовими групами лише зміцнить загальну вітчизняну позицію. При цьому Шевченко впевнений, що "ПриватБанком" можуть зацікавитися банківські групи як з Євросоюзу, так і з Штатів.

При цьому поки "ПриватБанк" хочуть зберегти в держвласності, пояснив Шевченко. Це робиться для того, щоб українці не турбувалися про свої гроші, кредити чи вкладення. До того ж ця банківська організація є важливим елементом стабільності для фінансового сектора держави.

За словами Кирила Шевченка, "епопею" з "ПриватБанком" в уряді сподіваються закінчити до кінця поточного року. Економіст вважає, що за останні місяці вдасться розібратися з усіма наявними судовими позовами (а їх близько сотні на цей момент — ред.), щоб потім займатися винятково поверненням незаконно привласнених активів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" детально розглядали питання розшуку колишнього керівника "Приватбанку". До всього іншого, експерти детально оцінили ймовірність впливу розслідування проти Олександра Дубілета на його сина Дмитра.

Також на порталі ви можете дізнатися, яку мету переслідує Володимир Зеленський, атакуючи Коломойського через "ПриватБанк", і чим це може обернутися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини