Головна Новини Бізнес економіка Прожитковий мінімум в Україні буде менше 5000 грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Прожитковий мінімум в Україні буде менше 5000 грн

В Україні хочуть впровадити нову методологію розрахунку прожиткового мінімуму. Відповідний законопроект №3515 нардепи включили до порядку денного пленарного засідання парламенту 4 грудня.

4 грудня 2020, 18:42
Поділіться публікацією:

Прожитковий мінімум в Україні буде менше 5000 грн

ФОТО: З відкритих джерел

Народні депутати ініціюють перерахунок прожиткового мінімуму для населення Передбачається, що для забезпечення гідного існування буде досить близько 4,8 тисячі гривень, йдеться в трансляції засідання Ради. Ініціатива передбачає впровадження нової методології розрахунку прожиткового мінімуму і його індексу до середньої зарплати за рік.

Законопроект №3515 буде розглянутий в ході найближчого пленарного засідання Верховної Ради. На цей час середня зарплата в Україні становить близько 12 тис. грн, тобто відповідно до нових алгоритмів розрахунку, прожитковий мінімум складе близько 4, 5 тис. грн. Передбачається, що ця сума покриє базові потреби українців.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ввести накопичувальну професійну пенсійну систему для осіб у віці до 35 років з липня 2021 року. Добре це чи погано — пропонуємо прочитати думки експертів з цього приводу.

Також раніше розповідалося, що в Україні почали діяти "пріоритетні годинники" для літніх людей в установах торгівлі і послуг. Пенсіонерів повинні пропускати без черги з 10:00 до 12:00 у всіх торгових центрах, установах і магазинах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини