Головна Новини Бізнес економіка Ранні овочі можуть подорожчати на 20 відсотків - експерт назвав причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ранні овочі можуть подорожчати на 20 відсотків - експерт назвав причини

Ціни на ранні овочі можуть вирости з кількох причин

13 квітня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

В Україні можуть зрости в ціні ранні овочі. Про це повідомив голова Союзу українського селянства Іван Томич.

Ранні овочі можуть подорожчати на 20 відсотків - експерт назвав причини

Ціни на овочі можуть піднятися - в чому причина. Фото: lifestyle.24tv.ua

Як зазначає експерт, подорожчання може відбутися через погодні умови та холодну весну. Окрім того, варто враховувати майбутнє свято — Великдень.

"Великдень у нас в цьому році пізній і випадає на 2 травня, тому до цього часу на ринку з’явиться багато української продукції. Зокрема, ранніх овочів, таких як молода цибуля, капуста, огірки, помідори, редис. Всі ці овочі подорожчають не тільки через великодні і травневі свята, а й через погодні умови. Тобто через те, що в цьому році дуже холодна весна", — зазначив Іван Томич.

Експерт пояснює, що в цей період заморозки, низькі температури та дощі призводять до того, що для вирощення овочів потрібно використовувати більше добрив та енергетичних ресурсів. Окрім того, частина овочів можуть не витримати перепадів температур та холодних умов. Відповідно фермери зберуть менше врожаю.

Тож, якщо порівнювати з минулим роком, ранні овочі можуть зрости на 20 відсотків.

"Овочі і зараз недешеві. Минулий рік був неврожайний. Відповідно ситуація на ринку складається так, що внутрішнього запасу овочів вже практично немає, а по імпорту не зовсім складається прибуткова економічна ситуація", — резюмує Іван Томич.

Нагадаємо, що найближчим часом в Україні подешевшають чотири категорії харчові продукти. Прогноз цін дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, від чого залежатиме урожай зернових в Україні цьогоріч. Думку експерта можна прочитати в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини