Головна Новини Бізнес економіка Російська економіка переживає найглибше падіння за 28 років – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська економіка переживає найглибше падіння за 28 років – ЗМІ

Цього року ВВП Росії може впасти на 12%

10 травня 2022, 11:04
Поділіться публікацією:

Економіка Російської федерації нині переживає найглибший спад, починаючи з 1994 року.

Російська економіка переживає найглибше падіння за 28 років – ЗМІ

РФ зараз стикається з найглибшою економічною кризою за майже три десятиліття через посилення санкцій, запроваджених США та їхніми союзниками. Фото: Planeta press

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Міністерства фінансів Російської федерації, на тлі антиросійських санкцій ВВП (валовий внутрішній продукт,  "Коментарі" ) РФ у 2022 році може зменшитися на 12%.

Таким чином, як зазначає агентство, Росія зараз стикається з найглибшою економічною кризою за майже три десятиліття через посилення санкцій, запроваджених США та їхніми союзниками.

За даними російського Мінфіну, падіння ВВП у поточному році буде більшим за очікуване Міністерством економіки РФ на 8%. При цьому уряд РФ на сьогодні не опублікував публічний прогноз після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке відбулося 24 лютого цього року.

За словами головного економіста фінансової групи BCS у Москві Наталії Лаврової, головними мінуси для економіки РФ є нафтове ембарго, відмова Європейського Союзу від російського газу, а також вихід іноземних компаній з російських ринків.

Все це, ймовірно, поступово розширюватиметься і багато негативу перенесеться на 2023 рік", – заявила Лаврова.

Вона додала, що без урахування цих факторів і лише на основі поточних санкцій, скорочення ВВП у поточному році становитиме 10,8% та близько 5% у 2023 році.

Нагадаємо, 4 березня під час виступу в Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила шостий пакет санкцій проти Російської федерації, який, зокрема, включає ембарго на імпорт усієї нафти з РФ, відключення від світової фінансової системи SWIFT усіх російських банків, а також низку інших суттєвих обмежень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини