Головна Новини Бізнес економіка Ряд продуктів може подешевшати - названі терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ряд продуктів може подешевшати - названі терміни

Експерт прогнозує, що влітку можуть впасти в ціні сезонні овочі, фрукти, ягоди, а також пшениця

13 квітня 2021, 08:24
Поділіться публікацією:

Перед Великоднем в Україні відзначається збільшення вартості продуктів. Коли вони почнуть дешевшати розповів очільник Асоціації постачальників для торгових мереж Олексій Дорошенко на каналі "Україна 24".

Ряд продуктів може подешевшати - названі терміни

Ряд продуктів може подешевшати - названі терміни - фото з відкритих джерел

"Зростання цін вже майже припинилося. Ми говоримо про Великдень і розуміємо, що для більшості українців це буде онлайн, і більшість людей буде не споживати цей великодній кошик, а більше читати про нього, дивитися по телевізору. Тенденція до подорожчання закінчується", — заявив фахівець.

Він сподівається, що протягом місяця-півтора інфляція буде гальмувати. Експерт прогнозує, що влітку можуть впасти в ціні сезонні овочі, фрукти, ягоди, а також пшениця. За словами Дорошенка, на курячі яйця вже почали знижувати вартість.

"Зараз я не можу назвати жодного продукту, з яким будуть проблеми, до того ж в цьому році дуже хороші кліматичні умови для того, щоб ми наїлися всіх ягід, овочів і фруктів", — розповів він.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (FAO ФАО) повідомила, що світові ціни на продукти харчування ростуть десятий місяць поспіль. Як розповідає старший науковий співробітник ННЦ "Інститут аграрної економіки" Ігор Сабій, зростання світових цін на продукти харчування безпосередньо впливає на зростання цін на цю продукцію в Україні. За його словами, Україна є великим експортером сировинної продукції. Крім того, в Україні відбулася монополізація цілих галузей сільського господарства як у сфері виробництва, так і сфері реалізації продукції. Тому, коли у світі зростає ціна на продукти харчування, зростає ціна і всередині країни. Монополісти-виробники і трейдери-монополісти не хочуть продавати свою продукцію на внутрішньому ринку дешевше, ніж за неї готові заплатити на зовнішніх.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини