Головна Новини Бізнес економіка Що буде з цінами на свинину весною - прогноз виробника
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з цінами на свинину весною - прогноз виробника

Ціна на свинину тісно пов'язана з наслідками пандемії коронавірусу

3 березня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Ціни на свинину будуть рости. Це спрогнозував голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов. За його словами, висхідний тренд цін на свинину збережеться до кінця ІІІ кварталу.

Що буде з цінами на свинину весною - прогноз виробника

Ціни на свинину 2021 - чи підніметься вартість м'яса. Фото: ytimg.com

Сергій Касьянов повідомляє, що минулий рік був важким для свинарів. Це пов'язано насамперед з пандемією коронавірусу. Карантинні обмеження серйозно скоротили платоспроможний попит на свинарську продукцію навіть у піковий період — новорічні свята. Через це значна кількість виробників свинини почала скорочувати поголів’я.

Проте в період весняних свят попит на м'ясо зросте. Та оскільки поголів'я свиней скоротилося, спостерігатиметься підвищення ціни на цей вид м'яса. У цьому випадку зростання попиту зіткнеться з браком пропозиції.

Сергій Касьянов вважає, що створити баланс цін можна завдяки імпорту. Проте за словами експерта, тенденція зростання ціни на м'ясо спостерігається не тільки в Україні, а й в багатьох інших країнах.

"Ми спілкуємося з американськими колегами, і там прогнозують, що місцеві свинарі вже влітку зможуть збільшити свої доходи, заробляючи на $30 більше за голову, ніж торік", – повідомив Сергій Касьянов.

Нагадаємо, що стало відомо, якою буде погода в березні. Цього року погода в березні в Україні не вирізнятиметься аномаліями, а буде приблизно такою ж, що у попередні роки. Детальніший прогноз читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що в Одесі створять об'їзну дорогу до місцевого порту. На її будівництво виділять 2,21 мільярда гривень. Чому її будуватимуть та інші деталі читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини