Головна Новини Бізнес економіка Що передбачає економічна стратегія України: плани та досягнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Що передбачає економічна стратегія України: плани та досягнення

Економічну стратегію України до 2030 року презентував очільник Кабінету Міністрів Денис Шмигаль

14 червня 2021, 12:14
Поділіться публікацією:

Вагомим досягненням влади в рамках реалізації економічної стратегії України до 2030 року є ухвалення бюджетної декларації на три роки — з 2022-го по 2024-й. Про це під час відкриття форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передають "Коментарі".

Що передбачає економічна стратегія України: плани та досягнення

Денис Шмигаль. Фото: ОП

Економічна стратегія України враховує верховенство права, яке має дуже тісний зв'язок з інвестиційним кліматом, зазначив Шмигаль.

"Йдеться про реформу правоохоронних, контролюючих органів. Нещодавно створено Бюро економічної безпеки, підписаний президентом Володимиром Зеленським закон №1150-9 — це нова сторінка у відносинах держави й бізнесу. Йдеться про створення рівних умов перед законом для всіх. Це призведе до підвищення інвестиційної привабливості нашої держави", — зазначив прем’єр.

У податковій і митній службах вже є позитивні зміни, зокрема — у питаннях боротьби з корупційними схемами, вважає Шмигаль.

"Їхня ліквідація — це мільярди гривень до бюджету, створення, знов таки, рівних правил для бізнесу, діджиталізація цих відомств… У регуляторному середовищі уряд запускає новий інструмент, який дозволить відкривати ФОП автоматично — без участі державного реєстратора, буквально за лічені секунди", — анонсував очільник Кабміну.

У власності держави планують залишити лише стратегічні або суспільно значущі об’єкти комунальної власності, всі інші — мають бути приватизовані, наголосив голова українського уряду.

Перші об’єкти великої приватизації вже готові до продажу, додав Шмигаль.

"У міжнародній економічній політиці і в торгівлі розроблені та зроблені вагомі кроки до промислового безвізу з Європейським Союзом. Попередня оціночна місія ЄС представила заключний звіт щодо готовності інфраструктурної якості України для укладення угоди АСАА… Це потенціал у мільярди доларів для наших підприємств", — розповів прем’єр.

Згідно із законом "про інвестиційні няні", до 1 січня 2035 року звільняється від оподаткування в’їзним митом обладнання, яке ввозиться в Україну для реалізації значних інвестиційних проєктів, нагадав Шмигаль.

Зауважимо, що  15 червня участь в економічному форумі "Україна 30. Економіка без олігархів" візьме президент Володимир Зеленський



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини