Головна Новини Бізнес економіка Що станеться влітку з цінами на яблука: прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться влітку з цінами на яблука: прогноз експерта

Експерти зробили прогноз стосовно цін на яблука в 2021 році

26 червня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Цього літа очікується досить великий урожай яблук в Україні. Відповідно, ціни на корисний фрукт також будуть змінюватися. Про це повідомляє видання East Fruit, посилаючись на AgroTimes.

Що станеться влітку з цінами на яблука: прогноз експерта

В Україні значно подешевшають яблука - фото: з відкритих джерел

Експерт Віталій Агатій відзначається, що вартість яблук у 2021 році почала падати ще в кінці весни. Найбільше впав в ціні один з найпопулярніших сортів цього фрукта — "Голден". Очікується, що яблука будуть дешевшати й надалі.

Також Агатій зазначив, що, швидше за все, до кінця 2021 року вартість яблук буде низькою в усіх регіонах країни. Це є хорошою новиною для споживачів, а ось для садівників — навпаки. На думку експерта, єдиним виходом для них залишається експорт. Однак для цього яблука повинні бути високої якості.

Фермер рекомендує садівникам, як раз таки в першу чергу подбати саме про якість товару. Тобто, про забарвлення, чистоту плоду, а також калібр. Якщо ж все це буде в нормі, то і продавати фрукт буде не так вже й складно.

До слова, влітку минулого року ціна на яблука була рекордно високою в Україні. У серпні найдешевший сорт цього фрукта можна було придбати в супермаркетах за ціною від 20 грн га 1 кг. У цьому ж році, за прогнозами експертів, ціни на яблука будуть нижче, ніж за останні кілька років.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував читачів про те, що в Україні значно змінилася вартість вишні цього літа, а також про те, скільки зараз коштує фрукт і як експерти оцінюють подальша зміна вартості ягоди у 2021 році. Також сайт повідомляв про те, що в Україні за місяць знову змінилися ціни на сигарети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини