Головна Новини Бізнес економіка В Україні різко почали падати ціни на вишню: скільки нині коштує ягода
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні різко почали падати ціни на вишню: скільки нині коштує ягода

Експерти розповіли, чому в Україні у розпал сезону дешевшає вишня

24 червня 2021, 19:55 comments2943
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Одна з найпопулярніших в Україні літніх ягід різко почала падати в ціні прямо на початку сезону. Про це інформує видання Еast Fruit.

В Україні різко почали падати ціни на вишню: скільки нині коштує ягода

Ціни на вишню в Україні. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє джерело, у 2021 році сезон вишні розпочався із запізненням, тобто на тиждень пізніше, ніж потрібно. Однак вартість ягоди почала знижуватися чи не з перших днів.

Здебільшого вишневий сезон починається приблизно з середини червня. У липні починають продавати середньостиглі сорти, а в кінці липня — на початку серпня в продаж надходять пізні сорти.

На початку поточного тижня ціни на вишню в Україні становили приблизно від 30 до 40 гривень за кілограм. Ближче до кінця тижня її ціна впала до 25 гривень за кілограм.

Експерти зазначають, що такий спад цін пов'язаний із досить малим попитом на ягоду в цьому році. Нині ціни на вишню й ціни на черешню і, наприклад, суницю, є однаковими. Споживач віддає перевагу двом іншим ягодам ніж вишні по точно такій же ціні.

Крім того, переробні підприємства також не поспішають приступати до закупівлі вишні. Це пояснюється знову-таки ціною, адже для них вона поки ще занадто висока.

Передбачається, що в цьому році ціна на цю ягоду буде нижче, ніж у минулому. Це також пов'язано з тим, що нині спостерігається більший урожай порівняной з 2020 роком. Навіть попри несприятливі погодні умови, вишня постраждала найменше. Аналітики зазначають, що вже з наступного тижня ягода стане ще дешевшою.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні практично на третину впала в ціні популярна ягода. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.  

Також "Коментарі" інформували про те, яка ягода запобігає раковим захворюванням. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини