Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль назвав підприємства, які не підлягають приватизації
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль назвав підприємства, які не підлягають приватизації

Уряд пропонує залишити в управлінні держави приблизно 600 об'єктів

26 серпня 2020, 21:38 comments1106
Поділіться публікацією:

У середу, 26 серпня, Кабінет міністрів України схвалив перелік підприємств, які будуть управлятися державою. Про це у себе на сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Шмигаль назвав підприємства, які не підлягають приватизації

Джерело: Цензор.нет

"Проведення чесної і прозорої приватизації дасть потужний поштовх для розвитку економіки і бізнесу. Передача неефективних підприємств у керування приватних управлінців принесе Україні додаткові інвестиції і нові робочі місця. У той же час ряд ключових державних об'єктів не буде приватизуватися. Ми пропонуємо залишити в управлінні держави приблизно 600 об'єктів ", — підкреслив глава Кабміну.

Також, Шмигаль перерахував критерії, за якими були відібрані ці підприємства. До таких, за його словами, належать об'єкти, що забезпечують енергетичну незалежність і обороноздатність держави, є природними монополіями, а також діяльність яких має критично важливе значення для суспільства.

За інформацією прем'єра, серед "підопічних" держави залишаються "Нафтогаз", "Енергоатом", "Укренерго", "Укргідроенерго", "Укрзалізниця", "Укрпошта" та інші.

"У державній власності залишиться і одне з головних космічних підприємств країни — Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова", — зазначив Денис Шмигаль.

Раніше "Коментарі" повідомляли про заяву прем'єр-міністра про те, що економіка України починає оживати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини