Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль пояснив, коли в Україні стабілізуються ціни на бензин
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль пояснив, коли в Україні стабілізуються ціни на бензин

Представники влади відстежують роботу автозаправних станцій

10 березня 2021, 16:17
Поділіться публікацією:

В найближчому часі в Україні очікується призупинення катастрофічного зростання цін на бензин і інші види палива для автомобілів. Таке припущення на черговому засіданні 10 березня Кабміну висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль пояснив, коли в Україні стабілізуються ціни на бензин

У березні ціни на бензин можуть відрегулювати. Фото: 24 канал

Як пояснив чиновник, зараз вартість палива на українських АЗС "підпорядковується" світовим біржам, які демонструють рекордні за останні два роки нафтові цінники. При цьому Шмигаль запевняє, що уряд стежить за ситуацією і робить все можливе, щоб нарешті припинити подорожчання бензину.

За словами прем'єр-міністра, в країні нині функціонують спеціальні регіональні комісії. Їх представники займаються переговорами з представниками автозаправних станцій по всій Україні, аналізують ціновий ринок, ведуть іншу аналітичну роботу. Також уряд контролює ліквідацію нелегально працюючих заправок — вони теж вельми впливають на загальну фінансову ситуацію на паливному ринку.

"За нашими очікуваннями стабілізація цін відбудеться вже в кінці березня", — підсумував свій виступ Денис Шмигаль.

Варто зазначити, що окремі експерти не поділяють такого ентузіазму уряду. За прогнозами представника Центру Разумкова Максима Білявського, вартість нафти на світових біржах має всі шанси продовжити рости. Спеціаліст висловив припущення, що після відновлення світової економіки, приблизно в IІ кварталі 2022 року, котирування "чорного золота" підвищиться до 100 доларів за барель. Це, відповідно, впливатиме і на ціни за паливо для автолюбителів.

У будь-якому випадку уряд запевняє, що ретельно працює над можливістю контролювати роботу АЗС і вартість бензину на українському ринку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, на скільки може підвищитися вартість бензину найближчими днями, на думку експерта.

Також на порталі знайдеться інформація про те, що ж вплинуло на раптовий стрибок ціни на нафту у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини