Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль розповів, як може змінитися курс долару до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, як може змінитися курс долару до кінця року

Глава Кабміну заявив, що Україна перестрахувалася, заклавши більші курсові та інфляційні показники

21 серпня 2020, 12:31 comments1162
Поділіться публікацією:

Курс гривні до долара не вийде за межі 29 грн до кінця поточного року. Про такий прогноз заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль "Укрінформу".

Шмигаль розповів, як може змінитися курс долару до кінця року

Глава уряду зазначив, що розуміє стурбованість інвесторів і бізнесу щодо очікувань можливого росту курсу долара у найближчі чотири місяці. Однак зауважив, що державний бюджет переглядався у квітні-травні, а тоді очікувався значно гірший вплив світової економічної та фінансової кризи на Україну. Шмигаль додав, що Україна перестрахувалася, заклавши більші курсові та інфляційні показники. Зараз, каже прем’єр, ситуація розвивається за помірно стабільним сценарієм.

"Курс коливатиметься в районі 27-28 грн/долар і навряд чи вийде за межі 29 гривень до кінця цього року, — висловив думку глава Кабміну. — Очевидно, що макропрогноз виявиться для когось кращим, для когось, можливо, гіршим. Але у будь-якому випадку ситуація є нормальною. Курс регулюється виключно ринком, і те, що ринок сьогодні оцінює його на рівні 27 гривень за долар, є абсолютно прийнятним".

Нагадаємо, раніше Шмигаль заявив, що економіка України починає оживати, а також назвав причини, які допомагають відновлюватися українській економіці в умовах коронакризи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини