Головна Новини Бізнес економіка Скільки підприємств в Україні через війну змушені призупинити роботу: експерт назвав цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки підприємств в Україні через війну змушені призупинити роботу: експерт назвав цифри

8% підприємств займаються переведенням значної частини бізнесу за межі України

16 березня 2022, 15:13
Поділіться публікацією:

Бізнес одним із перших відчув на собі вплив війни в Україні. У результаті після трьох тижнів активних бойових дій 79% підприємств повністю або частково припинили свою діяльність. Про це свідчать дані компанії Advanter.Group. Бізнес сподівається, що держава не стоятиме осторонь і влада вживе термінових дій щодо підтримки підприємців. Як передає портал "Коментарі", дану інформацію у Facebook оприлюднив економічний експерт Андрій Длігач.

Скільки підприємств в Україні через війну змушені призупинити роботу: експерт назвав цифри

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначає, що 8% підприємств займаються переведенням значної частини бізнесу за межі України. Такий крок із боку бізнесу – це новий виклик для української економіки. Але це те питання, яке українській владі потрібно буде оперативно вирішувати одразу після перемоги.

Андрій Длігач зазначає, також звертає на себе той показник, що понад 60% бізнесу очікує падіння обсягів продукції, що випускається в 2022 році. Економіст підкреслює, що цей показник ще є оптимістичним, тому що більшість підприємців сподіваються, що перемога буде здобута до літа 2022 року.

Економіст додає, якщо ж Україна піде за "сирійським сценарієм", де війна суттєво затягнулася, то економічні втрати будуть у рази більші.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, як український бізнес може допомогти Україні наблизити перемогу та повернутись у країні стабільне повсякденне життя. Підприємці мають розуміти, що найшвидший спосіб повернутися до роботи та знову почати заробляти – це сьогодні допомогти українській армії якнайшвидше здобути перемогу, а також зберегти робочі місця хоча б із мінімальною оплатою праці.

Скільки підприємств в Україні через війну змушені призупинити роботу: експерт назвав цифри - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини