Головна Новини Бізнес економіка Спирт - для самих маленьких. Міністерство економіки спрощує ліцензування галузі
commentss НОВИНИ Всі новини

Спирт - для самих маленьких. Міністерство економіки спрощує ліцензування галузі

Розмір ліцензії на оптову торгівлю спиртним для дрібних суб'єктів господарювання зменшать у 17 разів

8 липня 2021, 16:58
Поділіться публікацією:

Вчора на засіданні Уряду було прийнято законопроект, що змінить законодавство в сфері виробництва спиртової продукції. Зокрема планується спростити умови виробництва малим виробникам. Відповідне рішення прийняте  в рамках Програми реформування та розвитку спиртової галузі України на 2020 – 2023 роки. Новим законопроектом передбачається спрощення процедури ліцензування виробництва та зменшення вартості ліцензії на оптову торгівлю спиртними напоями для малих виробників дистилятів. Розмір ліцензії зменшать майже в 17 разів — з 500 до 30 тисяч гривень.

Спирт - для самих маленьких. Міністерство економіки спрощує ліцензування галузі

Малим виробникам створять пільгові умови для виробництва і торгівлі спиртом, фото з відкритих джерел

Також передбачено розширити перелік спиртових дистилятів, дозволених у виробництві алкоголю. Водночас будуть визнані "малими виробниками дистилятів" підприємства, які виробляють спирт та спиртні напої з власних дистилятів та обсяг продажу яких не перевищує 10 тисяч декалітрів за рік. Наостанок, в Мінекономіки планують узгодити норми законодавства по ліцензуванню виробництва та продажу спиртових дистилятів, виключивши положення щодо обов’язкової сертифікації спирту, дистилятів, біоетанолу і тютюнових виробів.

За словами міністра економіки України Олексія Любченка, такі заходи допоможуть реформувати і детінізувати спиртову галузь, забезпечити ринок алкогольним напоїв спиртовою сировиною, наповнити держбюджет і розвивати малий бізнес. Також в Уряді бачать через прийняття нового законопроекту створення додаткових можливостей для переробки продукції сільскогосподарського призначення.

"Коментарі" вже повідомляли, скільки держава отримала внаслідок продажу "Укрспирту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини