Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, кому з українців компенсують витрати на електроопалення
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кому з українців компенсують витрати на електроопалення

Названі категорії українців, які зможуть отримати грошову компенсацію

26 січня 2021, 10:09
Поділіться публікацією:

Уряд має намір витратити півтора мільярда гривень на те, щоб компенсувати українцям витрати на електроенергію. Про це повідомлялося в ефірі ранкового шоу "Сніданок з 1 + 1".

Стало відомо, кому з українців компенсують витрати на електроопалення

Українцям компенсують витрати на електроопалення - фото: з відкритих джерел

Компенсацію отримають всі, хто протягом січня, лютого та березня користувався електрообігрівом. Ці виплати зможуть покрити різницю між новим і старим тарифами на електроенергію. Варто відзначити, що тих, хто отримує субсидію, норма не стосується.

Повідомляється, що розраховувати на виплати зможуть мешканці багатоквартирних і не газифікованих будинків, в яких немає центрального опалення або ж воно тимчасово не функціонує. Крім того, компенсацію отримають члени багатодітних сімей, прийомних сімей, а також дитячі будинки сімейного типу.

Нагадаємо, що починаючи з першого січня ціна за кіловат електроенергії була встановлена в розмірі 1,68 гривні. Пільговий тариф на перші 100 кВт-год був скасований. Колишня вартість становила 90 копійок за 1 кВт-год. Однак замість нього тепер діє єдиний тариф. Відомо, що діяти він буде, як мінімум, до кінця березня поточного року.

За інформацією Кабінету міністрів України, нарахування будуть здійснюватися автоматично. Тому ніяких додаткових заяв або звернень від громадян не знадобиться. Даний проєкт був підготовлений Міністерством соціальної політики спільно з Міністерством економіки.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що був опублікований рейтинг, який показує, в якій країні світу живуть найбагатші люди, а також про те, що клієнтка відсудила у Starbucks 12 тисяч євро за малюнок на стаканчику. Дівчина вважала малюнок образливим для неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини