Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, на скільки зросте мінімальна пенсія в Україні наступного року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на скільки зросте мінімальна пенсія в Україні наступного року

Держбюджет-2021 передбачає декілька етапів підвищення мінімальної пенсії

15 вересня 2020, 11:09 comments1206
Поділіться публікацією:

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність – мінімальна пенсія – в Україні наступного року підвищиться на 165 грн. Про це свідчать дані в проекту державного бюджету на 2021 рік, який розміщено на сайті Верховної Ради України.

Стало відомо, на скільки зросте мінімальна пенсія в Україні наступного року

Згідно з документом, з 1 січня наступного року мінімальна пенсія становитиме 1769 грн. Перше підвищення на 85 грн планується 1 липня – сума виросте до 1854 грн. А з 1 грудня мають збільшити виплату ще на 80 грн, і сума пенсії складе 1934 грн.

Нагадаємо, мінімалку у 2021 році підвищуватимуть двічі, як передбачає проект державного бюджету. Так, мінімальна заробітна плата в Україні наступного року має зрости на 30%. Перше підвищення заплановано вже з нового року.

Раніше повідомлялося, що уряд схвалив проект держбюджету на 2021 рік і подав його до Верховної Ради. Вона має намір розглянути його вже в п'ятницю. Проект назвали "бюджетом можливостей для розвитку" і визначили його ключові пріоритети. Наскільки головний фінансовий документ, оцінюючи ці пріоритети та загальну ситуацію, може стати "бюджетом можливостей для розвитку" і які перспективи його прийняття — на ці та багато інших питань відповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини