Головна Новини Бізнес економіка Сума збитків від бойових дій в Україні продовжує зростати: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Сума збитків від бойових дій в Україні продовжує зростати: що відомо

Експерти продовжують вести підрахунки втрат економіки України від обстрілів окупантами інфраструктури

7 квітня 2022, 09:12
Поділіться публікацією:

Втрати економіки України в результаті бойових дій та обстрілів окупантами цивільної інфраструктури становлять приблизно від 564 до 600 млрд доларів. Однак станом на 1 квітня сума збитків цивільній інфраструктурі зросла на більш ніж 5 млрд доларів, а загальна сума збитків складала понад 68,2 млрд доларів.

Сума збитків від бойових дій в Україні продовжує зростати: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Такі дані озвучили фахівці команди KSE Institute, що працюють над проектом "Росія заплатить". В проекті беруть участь волонтери із Центру економічної стратегії, Антикорупційного штабу, Інституту аналітики та адвокації, Трансперенсі Інтернешнл Україна та ДП "Прозорро.Продажі".

За підрахунками на 1 квітня окупанти пошкодили та зруйнували 533 заклади освіти, 300 дитячих садочків, 196 медичних закладів, 129 заводів та підприємств, 6 800 житлових будинків, 54 адміністративних будівель, 266 мостів та мостових переходів, 10 військових аеродромів, 8 аеропортів та 2 порти, 64 релігійних споруди, 51 культурний об’єкт.

В вище зазначену суму входять розрахунки збитків від пошкодження майна і нерухомості медичних закладів, але не враховано суму збитків від пошкоджень на залізниці та зруйновано чи знищеного в результаті обстрілів окупантами залізничних станцій.

За даними Міністерства інфраструктури, в результаті війни з російськими окупантами сукупна довжина пошкоджених доріг трьох категорій складають 22 644 км доріг.

Як повідомляв портал, міністр економіки Юлія Свириденко повідомила про суму втрат нашої держави з моменту повномасштабного вторгнення російських окупантів. Як зазначила очільниця відомства, сума єдиноразових втрат від обстрілів та бомбардувань українських міст і селищ окупантами складає 564,9 мільярдів доларів. Економісти підрахували суми грошових втрат в різних сферах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини