Головна Новини Бізнес економіка Тарифи знову зросли: скільки буде коштувати газ у липні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи знову зросли: скільки буде коштувати газ у липні

Ціни на газ в Україні продовжують зростати

1 липня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Компанії, які постачають газ, знову підняли тарифи для населення в липні. Але зміни торкнуться не всіх споживачів, адже з 1 травня в Україні діє річний тариф, який не змінюватиметься протягом року. Про це пише видання "Газправда".

Тарифи знову зросли: скільки буде коштувати газ у липні

Ціни на газ (фото з відкритих джерел)

У  профільному ЗМІ активно моніторять ситуацію на ринку. За їхніми даними, ціни на місяць, що пропонують деякі компанії, іноді доходять до 15,5 грн за кубометр.

У компанії "Нафтогаз Україна" встановили місячний тариф у липні на рівні 13,13 грн.

Стало відомо, що  базові фіксовані ціни на рік у липні коливатимуться від 7,80 до 13,50 грн за кубометр.

Також є кілька компаній, що пропонують свій річний тариф менш як 8 гривень. Наприклад, "Нафтогаз України" — 7,96 грн за кубометр.

Більшість компаній, що продають газ, встановили ціни до 9 грн за кубометр. Але 19 інших продавців пропонують споживачам із річним тарифом газ за ціною від 10 грн і до 13,50 грн за один куб.

Нагадаємо, що з травня поточного року по квітень 2022 року в країні діє постійна річна ціна. Її можна тільки знижувати. На такі тарифи споживачів автоматично перевели з 1 травня. Але за бажанням українці можуть обрати місячні або сезонні тарифні плани.

Раніше сайт "Коментарі" інформував своїх читачів про те, що експерт розповів, чому "Нафтогаз" підвищує ціни

Дмитро Марунич вважає, що є проблеми в самій реформі газового ринку в Україні. Він зазначає, що безконтрольність ситуації призводить до того, що ми можемо мати ціни й вищі.

Не виключено, що восени на тлі підвищення попиту на газ на європейських біржах його ціна ще зросте, прогнозує експерт. Поки споживача побутового частково страхує так званий "річний" тариф. Однак що буде далі — невідомо. За деякими даними, в "Нафтогазі" мають намір його якось скоригувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини