Головна Новини Бізнес економіка У грудні на українців чекає підвищення пенсій: як зміняться виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

У грудні на українців чекає підвищення пенсій: як зміняться виплати

Мінімальна пенсія зросте з 1854 гривень до 1934 гривень

29 листопада 2021, 11:21
Поділіться публікацією:

В Україні очікується кілька етапів підвищення пенсійних виплат та індексації. Пенсія зросте вже у грудні поточного року. Про це розповіла очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна в ефірі одного з телеканалів, передає "24 канал".

У грудні на українців чекає підвищення пенсій: як зміняться виплати

У грудні на українців чекає підвищення пенсій: як зміняться виплати - фото з відкритих джерел

Міністр наголосила, що збільшення виплат планується з 1 грудня. Підвищення торкнеться пенсіонерів, вік яких сягає 60 років, та які мають повний трудовий стаж. Для таких громадян пенсія зросте на 200 гривень. Інші категорії пенсіонерів можуть розраховувати на менші суми.

"Мінімальна пенсія зросте на 80 гривень. У нас зростають усі підвищення та доплати до пенсії, які прив'язані до прожиткового мінімуму", — повідомила Лазебна.

Так, з 1 грудня мінімальна пенсія зросте з 1854 до 1934 гривень (+80 гривень). Максимальні пенсійні виплати становитимуть 19 340 гривень – збільшаться на 800 гривень із 18 540 гривень.

Зазначається, що пенсії буде перераховано автоматично. Українцям не потрібно додатково звертатися до органів Пенсійного фонду.

Журналісти також звертають увагу, що у 2022 році держава планує підвищення пенсій у кілька етапів, зокрема індексацію. Тому пенсіонери віком 70+ отримуватимуть не менше ніж 3000 гривень.

Зазначимо, що практично всі дорослі, навіть найзаможніші люди думають про те, як забезпечити себе в старості, коли помітно знизиться або взагалі втратиться працездатність. Як ефективніше забезпечити себе в похилому віці, особливо в державі з вразливою економікою, не завжди працюючими законами і гібридною війною, що не припиняється, — у матеріалі видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини