Головна Новини Бізнес економіка У Києві може з'явитися Муніципальний банк
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві може з'явитися Муніципальний банк

У КМДА обговорюють ідею створення фінустанови на базі неплатоспроможного "Банку Січ"

6 вересня 2022, 13:25
Поділіться публікацією:

Київська міська державна адміністрація має намір подати заяву на участь у відкритому конкурсі з виведення збанкрутілого банку "Банк Січ" з ринку. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У Києві може з'явитися Муніципальний банк

Банк Січ

"Місто інвестує в банк для створення на його базі Муніципального банку Києва — для подальшого перетворення його в універсальний фінансовий інструмент міста", — цитує Поворозника прес-служба.

За словами чиновника, муніципальний банк стане оптимальним рішенням для проектного фінансування, роботи з міжнародними фінансовими організаціями, іноземними інвесторами, зокрема для відновлення інфраструктури міста.

Поворозник уточнив, що такий спосіб створення муніципального банку дозволить заощадити і час, оскільки немає необхідності чекати півтора – два роки для створення банку з нуля, і гроші.

"Для міста придбання існуючого банку та перетворення його на муніципальний, а також утримання цього банку коштуватиме на рік менше, ніж сьогодні витрачається на комісії з обслуговування в інших банках", – сказав перший заступник голови КМДА.

Поворозник також зазначив, що продаж банку КМДА вигідний державі, оскільки це відкриває можливості для збереження робочих місць, а також виконання обов'язків перед бізнесом та вкладниками фінустанови у повному обсязі.

Як відомо, з 6 вересня Фонд гарантування вкладів фізосіб розпочинає виплати вкладникам банку "Банк Січ". Фінустанова була визнана неплатоспроможною у серпні цього року через невиконання зобов'язань за кредитами рефінансу.

Нещодавно ми повідомляли, що НБУ оштрафував "Комерційний індустріальний банк" (ComInBank) на 6,929 млн грн за неналежну організацію системи первинного фінансового моніторингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини