Головна Новини Бізнес економіка У квітні українцям перерахують пенсії: кому підвищать
commentss НОВИНИ Всі новини

У квітні українцям перерахують пенсії: кому підвищать

Виплати перерахують пенсіонерам, які працюють

26 березня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Уже з квітня Пенсійний фонд перерахує виплати пенсіонерам, які працюють. Дану інформацію оприлюднили в ТСН.

У квітні українцям перерахують пенсії: кому підвищать

У квітні українцям перерахують пенсії: кому підвищать - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що індексація пенсій торкнеться тільки тих, хто вийшов на пенсію два роки тому. У Державній службі статистики розповідають, що це приблизно два мільйони людей.

Перерахунок буде залежати від розміру заробітної плати, від якої нараховується пенсія, в результаті цього сума підвищення буде визначена для кожного працюючого пенсіонера індивідуально. Також відомо, що для перерахунку пенсійних виплат громадянам не потрібно додатково звертатися до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що глава уряду Денис Шмигаль заявив, що зараз проходить індексація пенсій для восьми мільйонів українців, а політика підвищення пенсій буде тривати. За словами прем'єр-міністра, щоб пенсійні виплати зросли в два-три рази, потрібний кардинально інший підхід, в першу чергу накопичувальна пенсійна система. Експерти висловлюють песимістичні очікування з приводу накопичувальної пенсійної системи в Україні. Песимізм цей заснований на досвіді наших сусідів із реалізації накопичувальної пенсійної системи. Проблема в тому, що в слабких економіках (як у нас) накопичити можна, а ось зберегти — не можна. І якщо ви берете відповідальність збирати гроші з людей, які не зможуть ними скористатися раніше, ніж через 35 років страхового стажу, де гарантії, що ці гроші не перетворяться в ніщо.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні в липні і в грудні проведуть перерахунок прожиткового мінімуму, внаслідок чого мінімальні пенсійні виплати зростуть на 165 гривень, а максимальні — на 1650 гривень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини