Головна Новини Бізнес економіка У Нацбанку оцінили втрати економіки України від січневого локдауна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку оцінили втрати економіки України від січневого локдауна

Введення жорсткого карантину не завдасть істотної шкоди економіці - такий прогноз Нацбанку

10 грудня 2020, 15:15
Поділіться публікацією:

Жорсткий карантин, як відомо, не кращим чином відбивається на економіці держави. Зі зниженням добробуту від обмежувальних заходів зіткнувся чи не кожен українець. В тому числі заборони на діяльність серйозно вдарили по багатьох галузям бізнесу. Майбутній локдаун, який уряд вирішив провести в січні 2021 року, також не кращим чином відіб'ється на економічних показниках. У Національному банку України дали свій прогноз.

У Нацбанку оцінили втрати економіки України від січневого локдауна

Так, на думку фахівців головного банку країни, втрати ВВП України від введення жорсткого карантину складуть орієнтовно 0,2%. Таку заяву зробив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб.

"За нашими оцінками, нові обмеження призведуть до втрат приблизно в 0,2% ВВП в наступному році", — зазначив банкір.

До цього про незначний вплив на економіку заявили в Міністерстві економічного розвитку, де прогнозували втрати на рівні 0,04-0,06 в рамках річних показників.

Представник Нацбанку також відзначив, що більшої шкоди приносить не сам карантин, а його очікування, оскільки за його словами, підприємці не розуміли, як і коли буде вводитися локдаун, що ускладнювало планування діяльності.

Як повідомляв портал "Коментарі", прем'єр-міністр розповів, що введення тотального весняного карантину було правильним рішенням українського уряду. За словами глави Кабміну, навесні вірус, що викликав пандемію у всьому світі, не був досконально вивчений, а отже, ніхто не знав ні про його заразливості, не було вироблено протоколів лікування ускладнень, викликаних COVID-19. Шмигаль наполягає на тому, що ввівши локдаун, країна врятувала тисячі життів громадян ціною економіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини