Головна Новини Бізнес економіка У НБУ обіцяють вирішити проблему дефіциту готівкової валюти на касах банків
commentss НОВИНИ Всі новини

У НБУ обіцяють вирішити проблему дефіциту готівкової валюти на касах банків

Банки відмовляють українцям у продажу валюти через логістичні труднощі

7 вересня 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

Національний банк вживає заходів, які необхідні для забезпечення банківських відділень готівковою іноземною валютою. Про це йдеться у повідомленні регулятора. Зокрема, Національний банк за потреби обмінюватиме безготівкову валюту банків на готівкову. Такі операції стартують із сьомого вересня. У такий спосіб вдасться уникнути відмов в обмінних операціях на касах, вважають у регуляторі. Там запевняють: у НБУ достатньо готівкової валютної ліквідності, щоби підтримати банківську систему. Все ж таки рекомендують банкам збільшити обсяги завезення готівкової валюти, щоб уникнути проблем у майбутньому.

У НБУ обіцяють вирішити проблему дефіциту готівкової валюти на касах банків

Дефіцит валюти

У прес-службі Нацбанку зазначили, що проблеми спричинені ситуативними труднощами, пов'язаними з її доставкою з-за кордону. У НБУ наголосили: операції обміну безготівкової валюти на готівкову між ним та банківськими установами не впливають на обсяг міжнародних резервів країни.

Як ми писали раніше, у серпні золотовалютні резерви збільшилися на 13,6% до 25,4 млрд дол. Зокрема, цьому сприяли значні надходження допомоги від дружніх країн, помірні боргові виплати в іноземній валюті, а також зниженню інтервенцій регулятора з продажу валюти. Так, Національний банк продав на валютному ринку 1 641,4 млн дол. і викупив у резерви – 311,7 млн ​​дол. Сальдо інтервенцій за підсумками місяця було негативним і становило 1 329,7 млн ​​дол.

Обсяг чистого продажу валюти регулятором у серпні був дещо вищим, ніж у липні, але суттєво нижчим, ніж у квітні, травні та червні, констатували в НБУ.

Також ми повідомляли про обмеження на зняття валюти зі своїх рахунків у банках. Так, денний ліміт для іновалюти становить 100 тис. грн в еквіваленті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини