Головна Новини Бізнес економіка У ПСГ України закачали рекордні обсяги газу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПСГ України закачали рекордні обсяги газу

Зараз у ПСГ України на 60% більше газу, ніж рік тому

2 вересня 2020, 13:43
Поділіться публікацією:

У підземні сховища газу (ПСГ) України до початку вересня закачали рекордні 25,6 млрд куб. м газу. 7,9 млрд куб. м з них закачали іноземні трейдери, що в 4,4 рази більше, ніж в той самий час рік тому. Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз-України".

У ПСГ України закачали рекордні обсяги газу

Щодня в українські ПСГ закачують понад 100 млн куб. м природного газу, що є максимальним технічно можливим показником для вітчизняних сховищ.

Обсяг закачування природного газу в ПСГ України за вісім місяців нинішнього року становить 13,3 млрд куб. м, що на 9% більше ніж у 2019 році. З них резиденти закачали 6,5 млрд куб. м газу, що в порівнянні з минулим роком менше на 63%. Разом зі зменшенням обсягів зберігання газу українськими компаніями вітчизняні газосховища активно поповнюються нерезидентами. З початку 2020 року ці фірми закачали в ПСГ 6,8 млрд куб. м газу, що в 4,5 раза перевищує торішні показники.

Нагадаємо, "Нафтогаз" анонсував підвищення ціни на природний газ для побутових клієнтів у вересні 2020 року. Про причини підвищення цін блакитне паливо розповідав глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини