Головна Новини Бізнес економіка У Сальвадорі безкоштовно роздають біткоіни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сальвадорі безкоштовно роздають біткоіни

Кожен громадянин отримає біткоїни абсолютно безкоштовно

26 червня 2021, 17:54
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Влада Сальвадора хоче роздати кожному громадянину країни по 30 доларів в Bitcoin еквіваленті. Про це повідомляє відомство Bloomberg.

У Сальвадорі безкоштовно роздають біткоіни

Громадянам Сальвадора роздадуть Bitcoin. Фото з відкритих джерел

Щоб отримати цю суму, від громадянина потрібно завести гаманець для криптовалюта Chivo. Покупці зможуть розплачуватися цифровими монетами за товари, ціни на які вказані в доларах США (офіційна валюта республіки).

На думку уряду, масове використання даної криптовалюти, має привернути нові інвестиції. Також дане рішення допоможе підвищити споживання і знизити витрати при грошових переказах, для багатьох громадян Сальвадору, які працюють за кордоном.

Проблемою для країни виявилася позиція Світового банку, який відмовився підтримувати її в поширенні даної криптовалюти.

Своєю чергою Міжнародний валютний фонд зіткнувся з правовими та мікроекономічними проблемами у зв'язку з "легалізацією" біткоїна в Сальвадорі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що уряд Сальвадора планує створити спеціальний фонд обсягом у 150 мільйонів доларів. Він буде призначений для того, щоб підприємства, які боятися працювати з Bitcoin могли швидко обмінювати цифрову валюту на долари. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що експерти найбільшого американського інвестиційного банку JPMorgan Chase зробили невтішний прогноз з приводу курсу Bitcoin. Фахівці розповіли про те, чому може відбутися падіння курсу, а також про те, в якому ціновому діапазоні виявиться Bitcoin. Детальніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини