Головна Новини Бізнес економіка У Швеції запустили супердовгий контейнерний потяг
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швеції запустили супердовгий контейнерний потяг

Відстань 500 кілометрів між двома шведськими містами потяг подолав зі швидкістю 120 кілометрів на годину

18 травня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

Залізнична вантажна компанія TX Logistik провела успішне тестування у Швеції наддовгого контейнерного поїзда. Як повідомляє Intermodal news, довжина вантажного складу становить 838 метрів – це більш ніж на 200 метрів перевищує довжину, яка дозволена на практично всіх шведських залізничних дорогах.

У Швеції запустили супердовгий контейнерний потяг

Відстань 500 кілометрів між двома шведськими містами потяг подолав зі швидкістю 120 км на годину. Фото: TX Logistik

TX Logistik AB – це шведська дочірня компанія однойменного залізничного вантажного оператора (Німеччина). Вона запустила два пілотні перевезення 838-метрового контейнерного поїзда.

Зокрема, у 48 рефрижераторних напівпричепах TX Logistik було доставлено продукти харчування з Мальме до міста Фреві, яке розташоване приблизно за 200 кілометрів на схід від Стокгольма.

Відстань 500 кілометрів між двома шведськими містами потяг подолав зі швидкістю 120 кілометрів на годину.

Пілотний транспортний проект був організований у співпраці з роздрібною мережею Coop (Швеція) та місцевим управлінням транспортної інфраструктури Trafikverket. У майбутньому партнерство передбачає організацію подальших поїздок супердовгих поїздів.

Як заявив керуючий директор TX Logistik AB у Швеції Ларс Вінтер Соренсен, збільшення довжини поїзда до 838 метрів суттєво збільшить транспортні потужності.

Таким чином, це зробить залізничні вантажні перевезення більш ефективними та привабливими для відправників вантажу", – підкреслив топ-менеджер компанії.

Нагадаємо, українське державне підприємство "Укрзалізниця" з 1 червня поточного року повертає потяг №816/815 "Прикарпатський експрес", який слідуватиме за маршрутом Львів – Чернівці.

Раніше повідомлялося, що після початку повномасштабного вторгнення військ Російської федерації в Україну через небезпеку продовження курсування АТ "Укрзалізниця" скасувала низку приміських поїздів по всій Україні.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини