Головна Новини Бізнес економіка У світі рекордно зросли ціни на каву: скільки будуть платити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі рекордно зросли ціни на каву: скільки будуть платити українці

Причинами зростання цін стали небувалі заморозки на кавових плантаціях в Бразилії

26 листопада 2021, 21:50
Поділіться публікацією:

Світова ціна на каву вже в середині листопада побили 10-річний рекорд, тому роздрібна ціна на цей  улюблений напій тисяч людей так само збільшиться. Причини цього здорожчання  популярного продукту – небачені заморозки  на плантаціях кави у Бразилії, так само  піднялась логістика. Про це інформує UBR.ua.

 У світі рекордно зросли ціни на каву: скільки будуть платити українці

У світі подорожчала кава (фото з відкритих джерел)

 Як наголосив керівник підприємства Foundation Cofee Roasters Тимур Козонов за 2020-2021 роки вартість міжнародної доставки злетіла в 9 разів. Тому зростання цін на каву відбудеться вже найближчим часом.

За його словами, контейнер за старими цінами коштував 2 тисячі доларів, зараз його вартість вже 18 тисяч. Тому кава подорожчає відчутно.

Підприємець робить прогноз, що заклади, що пропонують каву, будуть збільшувати цінники вже в листопаді – січні.

 Тимур Козонов пояснює, що вартість зеленої кави піднялась більш як у два рази. Нова  собівартість обсмаженої кави – це включений сюди податок, а також оплата праці, амортизаційні, комунальні витрати і все інше. Тобто такий різновид кави подорожчає на 15-30 відсотків.  Так само обраховується і вартість горнятка кави.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні подорожчав популярний овочУ країні за останній тиждень подорожчав столовий буряк. Зараз овоч коштує у 3,3 рази дорожче, ніж наприкінці листопада минулого року.Українські фермери на початку цього тижня почали активно підвищувати ціни на столовий буряк. У зв'язку з подорожчанням та високим попитом на овоч на українському ринку з'явилися перші партії буряків із Польщі. На цей час кілограм столового буряка коштуватиме українцям 9-12 гривень, що в 1,5 раза дорожче, ніж минулого тижня.  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини