Головна Новини Бізнес економіка Україна 6 липня передала більше електроенергії країнам Європи, ніж отримала
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна 6 липня передала більше електроенергії країнам Європи, ніж отримала

Україна передала електроенергії до чотирьох європейських країн більше, ніж кількість електроенергії, яку імпортувала з Європи.

7 липня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Україна 6 липня здійснювала передачу електроенергії в чотири країни, а імпортувала її з трьох. Як вказує голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, Україна не експортує електроенергію в інші країни, однак здійснює її транзит через українську електромережу. 

Україна 6 липня передала більше електроенергії країнам Європи, ніж отримала

Україна здійснює поставки електроенергії декільком країнам Європи. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E), 6 липня Україна здійснювала поставки електроенергії до Румунії, Угорщини, Словаччини та Молдови. Найбільше електроенергії з України отримала Румунія – 7,3 тис. МВт. Ще 2,3 тис. МВт було передано Молдові. Також Україна відправляла електроенергію до Угорщини – 1,1 тис. МВт та Словаччини – 0,25 тис. МВт. Загалом з України було відправлено 11 тис. МВт електроенергії.

Крім поставок в інші країни, Україна також імпортувала електроенергію. Найбільше Україна отримала світла зі Словаччини – 5,52 тис. МВт електроенергії. З Угорщини до України надійшло 2,87 МВт електроенергії, а з Молдови – 0,97 тис. МВт. Румунія в Україну не транспортувала електроенергію. Загалом Україна отримала від трьох європейських країн 9,37 тис. МВт електроенергії.

Таким чином порівнюючи баланс отриманої та переданої електроенергії за 6 липня, Україна віддала на 1,63 тис. МВт електроенергії більше ніж отримала. Зазначимо, що за день до цього, 5 липня, Україна отримала від чотирьох країн Європи в 7 разів більше електроенергії ніж передала за кордон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в "Укренерго" назвали чотири основні фактори, які вплинули на зміну графіків вимкнень світла та їх тривалість.

Також "Коментарі" писали про те, що через масові відключення електроенергії в Україні, збільшилась активність міграції українців за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини