Головна Новини Бізнес економіка Україна і ЄС підписали угоду про надання фінансової допомоги: скільки грошей виділять нашій країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна і ЄС підписали угоду про надання фінансової допомоги: скільки грошей виділять нашій країні

Україна отримає допомогу Євросоюзу в рамках програми з подолання наслідків коронавірусу

23 липня 2020, 20:51
Поділіться публікацією:

Україна і Євросоюз підписали Меморандум і Кредитну угоду про надання нашій країні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

Україна і ЄС підписали угоду про надання фінансової допомоги: скільки грошей виділять нашій країні

Прем'єр зазначив, що сьогоднішня робоча поїздка в Брюссель з міністром фінансів Сергієм Марченком та головою Національного банку України (НБУ) Кирилом Шевченко виявилася дуже плідною. За його словами, завдяки фінансовій підтримці з боку Європи Україна зможе підтримувати макрофінансову стабільність країни.

Крім того, Шмигаль акцентував увагу на тому, що 1,2 млрд євро стануть найбільшим траншем Єврокомісії в рамках "виключної" програми макрофінансової допомоги, передбаченої для 10 країн і спрямованої на подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні Україна успішно розмістила євробонди на 2 млрд доларів, які були залучені під 7,25% річних з погашенням у березні 2033 року. За словами фінансового аналітика, друга спроба випустити єврооблігації виявилася успішнішою, ніж очікувалося, оскільки вдалося отримати більше грошей під менший відсоток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини