Головна Новини Бізнес економіка Україна отримала 100 млн дол. кредиту від Японії: нащо підуть гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала 100 млн дол. кредиту від Японії: нащо підуть гроші

Японія надала кредит Україні на – 30 років

24 травня 2022, 19:57
Поділіться публікацією:
України отримала 100 млн дол. США кредиту від Японії. Кредит надано на пільгових умовах на 30 років. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.
У головному фінансовму відомстві зазначили, що кошти підуть на фінансування пріоритетних видатків, зокрема, підтримку найбільш незахищеного населення України.
"Україна отримала 13 млрд єн (100 млн дол. США) у межах кредитної угоди, яку нещодавно підписали Міністр фінансів України Сергій Марченко та Президент Японського агентства міжнародного співробітництва "Джайка" (JICA) Др. Акіхіко Танака. Кредит надано на пільгових умовах: термін погашення кредиту – 30 років, у тому числі, пільговий період – 10 років; процентна ставка – 1% річних.Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, у першу чергу, на підтримку найбільш незахищеного населення України",- йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що зростання курсу б'є рекорди. Перший заступник голови податкового комітету ВР Ярослав Железняк вважає, що найближчим часом курс може бути вже 40 грн. за долар. А за цим, за його словами, буде зростання цін на все: від палива до хліба. Він також запевняє, що курс може залишитися значно нижчим, але для цього необхідна низка заходів. В аналогічному ключі висловився екс-спікер парламенту Дмитро Разумков. При цьому Нацбанк має намір і надалі утримувати офіційний курс долара на рівні 29,25 грн. Економічний експерт, президент Інвестиційної групи "УНІВЕР" Тарас Козак наголошує, що сьогодні, у період великої невизначеності, курс може бути від 30 до 40 грн (як каже Желєзняк) і навіть вищий. Стелі немає.

Україна отримала 100 млн дол. кредиту від Японії: нащо підуть гроші

Японія надала кредит Україні (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини