Головна Новини Бізнес економіка Україна входить у чергове військове літо: що буде з курсом та тарифами
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна входить у чергове військове літо: що буде з курсом та тарифами

Початок літа ознаменується підвищенням тарифів на електроенергію

31 травня 2023, 12:47
Поділіться публікацією:

Напередодні чергового літа війни України, яка в останній місяць весни страждала від масованих ракетних та дронових атак з боку Росії, експерти поділилися з виданням "Коментарі" очікуваннями на фінансово-економічному фронті.

Україна входить у чергове військове літо: що буде з курсом та тарифами

Гроші. Фото з відкритих джерел

На економічну ситуацію в Україні впливає все, що відбувається на фронті

Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, народний депутат V-VI скликань Олексій Плотніков розмірковує так:

"Важко щось прогнозувати в умовах війни. Проте, можна відзначити продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Днями місія МВФ ухвалила рішення про надання чергового траншу (900 млн доларів) за новою програмою. З огляду на те, що ринок насичений доларом, що попит не перевищує пропозиції, я не прогнозую якихось різких стрибків. Можливо, НБУ спробує перейти до ринкового курсоутворення. Але навряд чи влітку, швидше, пізніше".

Експерт звертає увагу, що вже заявлено про намір з літа підвищити тариф на електроенергію для домогосподарств.

"Можливо, підростатиме ще щось – як наслідок війни, нашої досить специфічної ситуації, – прогнозує Олексій Плотніков. – На економічну ситуацію в Україні впливає все, що відбувається на фронті. Сподіватимемося на сприятливий для нас результат — на нашу перемогу".

Зростання заборгованості за ЖКП продовжиться

Голова Спілки споживачів комунальних послуг, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олег Попенко акцентує, що найближчим часом на нас чекає зростання тарифів на електроенергію та на послуги водоканалів.

"Вже є ухвалене Кабміном рішення про зростання тарифів на електроенергію, – зазначає він. – Починаючи з 1 червня українцям доведеться платити на 83% більше, ніж раніше. Теж очікується і з тарифами водоканалів. Там зростання прогнозується на 30%, хоча у Житомирі тарифи зростуть на 56%".

На думку Олега Попенка, все це призведе до подальшого зростання заборгованості за ЖКП, зниження якості послуг та погіршення ситуації в комунальному секторі загалом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи обґрунтовано підвищення тарифу на електроенергію – хто це найбільше відчує.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини