Головна Новини Бізнес економіка Українці масово стикаються з новою проблемою при переоформленні субсидій - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці масово стикаються з новою проблемою при переоформленні субсидій - деталі

Відділи надання субсидій відмовляються приймати заяви про переоформлення державної допомоги

17 травня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

В Українців з'явилася нова проблема з переоформленням субсидії. На це звертає увагу освітній омбудсмен України Сергій Горбачов на своїй Facebook-сторінці.

Українці масово стикаються з новою проблемою при переоформленні субсидій - деталі

В українців виникла нова проблема при переоформленні субсидій. Фото: loando.pl

Пан Сергій повідомляє, що зараз велика кількість людей заповнюють старі форми. З ними приходять до відділів надання субсидій. Проте ці документи в установі не приймають. Складнощі з оформленням документів з'явилися через введення нових бланків.

За словами Горбачова, правильні бланки були затверджені буквально тиждень тому — 7 травня 2021 року. Поки їх немає на сайті Ради, відповідно самостійно роздрукувати можна тільки старі варіанти.

Сергій Горбачов сам зайнявся пошуком бланків, проте знайти їх так і не вдалося.

Поки нові бланки можна відшукати тільки на одному ресурсі — на сайті Мінсоцу. Звантажити заяви можна за даним посиланням.

Також перед тим, як оформлювати субсидію варто прочитати про зміни та рекомендації до заповнення.

Більшість коментаторів під постом Сергія Горбачова обурені нововведенням. Громадяни переконані, що зміни посилюють складність процедури для українців. Зокрема, переважна частина отримувачів субсидій — пенсіонери, яким складно завантажувати та друкувати бланки, та тим більше шукати нові варіанти заяв.

Нагадаємо, що з 1 травня в Україні стартувало перепризначення субсидій громадянам на наступний період. Тепер грошова державна допомога стане адресною і призначатиметься по-новому. Всіх, хто претендує на отримання субсидії, будуть перевіряти ретельніше. Зокрема, в українців перевірять наявність депозитів в банках, отримання кешбеку за покупки й дивіденди від цінних паперів, а також чи обмінюють претенденти валюту й чи купують цінні метали. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини