Головна Новини Бізнес економіка Українці суттєво знизять свої споживчі витрати через коронакризіс, - Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці суттєво знизять свої споживчі витрати через коронакризіс, - Кабмін

Відновлення економіки, на думку уряду, відбудеться не скоро і помірними темпами

15 вересня 2020, 16:42
Поділіться публікацією:

За підсумками 2020 року очікується скорочення кінцевих споживчих витрат домогосподарств на 1,2%, що стане наслідком зниження загальної економічної активності по країні. Про це повідомляється в документі, який опублікували на сайті парламенту..

Українці суттєво знизять свої споживчі витрати через коронакризіс, - Кабмін

Відповідно до пояснювальної записки до документа, такі прогнози засновані на тому, що пандемія спричинила за собою ряд великих наслідків для обивателя, включаючи зростання безробіття і скорочення заощаджень.

Відзначається, що економічна ситуація в Україні до кінця 2020 року буде мати характер стриманого відновлення. Зниження темпів реального ВВП за підсумками року очікується на рівні не більше 4,8%. У міру зняття обмежень економіка буде поступово відновлюватися на тлі стимулюючих заходів фіскальної політики та дій уряду, спрямованих на подолання наслідків епідемії COVID-19.

"Найбільший негативний внесок у скорочення ВВП матимуть інвестиції через їх різкого падіння, викликаного негативними настроями бізнесу і з огляду на його фінансові складності. Як наслідок, падіння валового нагромадження основного капіталу за підсумками 2020 року очікується на рівні 21,8%", — робить висновок автор документа.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп від фракції "Голоси" розповів про значне зростання витрат з бюджету на діяльність Офісу президента , включаючи самого Зеленського.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини