Головна Новини Бізнес економіка Українцям прогнозують подорожчання продуктів: за що заплатимо більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям прогнозують подорожчання продуктів: за що заплатимо більше

Подорожчання продуктів в Україні буде повільним, тому що експерти сподіваються на хороший урожай

14 серпня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Починаючи із середини літа, українці традиційно починають збирати різний урожай. Це стосується як конкретних домоволодінь, так і великих підприємств. "Обозреватель" поцікавився в експертів, як зміниться цінова ситуація на вітчизняному ринку вже цієї осені.

Українцям прогнозують подорожчання продуктів: за що заплатимо більше

Восени в Україні здорожчають деякі продукти. Фото: Українські Новини

На думку експерта, який входить в "Економічний дискусійний клуб", Олега Пендзина, від вересня вже варто очікувати повільного здорожчання деяких продуктів. Багато в чому це буде залежати від того, як вартість продукції зміниться на іноземних ринках. При цьому фахівець акцентує на тому, що 2021 рік принесе Україні хороший урожай.

"Я б очікував невеликого подорожчання: не катастрофічного, не різкого, але практично у всіх групах", — стверджує Пендзин.

Експерт каже, що наприкінці вересня розпочнеться звичне підвищення ціни на більшість фруктів і овочів, тому що закінчиться їх сезон. Також трохи підскочать ціни на м'ясо, але особливо з вартістю цього продукту ризикувати не будуть — купівельна спроможність українців і так не надто висока щодо м'ясних виробів.

А ось до зростання цін на хліб слід приготуватися. За словами Олега Пендзина, хлібобулочні вироби продовжать "додавати" у вартість по 1,5% кожен місяць.

Зате більш позитивно фахівець оцінює ситуацію з цукром і навіть соняшниковою олією, ціна на які останнім часом у негативному сенсі дивує багатьох споживачів. Втім, більше прояснить ситуацію тільки початок переробки нового урожаю — як соняшника, так і буряка. Цього слід чекати десь у листопаді.

Ймовірно, стабілізується і питання вартості гречаної крупи, говорить експерт. На його думку, цієї культури посіяли в достатній кількості, тому кардинального подорожчання Пендзин не прогнозує.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у країнці більше не можуть розраховувати на низькі ціни на мед. У порівнянні з минулим сезоном ціни піднялися на 50-100 грн/кг. Скільки ж зараз доведеться заплатити за кілограм натуральної смакоти, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як в Україні знову змінилися ціни на сигарети. Спойлер — вартість тютюнових виробів знову зросла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини