Головна Новини Бізнес економіка Україні дали відстрочку по зовнішньому боргу: які терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні дали відстрочку по зовнішньому боргу: які терміни

Марченко заявив, що завдяки цьому можна задовольнити потреби державного бюджету країни, яка перебуває у війні

10 серпня 2022, 22:08
Поділіться публікацією:

Іноземні кредитори дали нашій  країні відстрочку по виплаті зовнішнього боргу на двадцять мільярдів доларів. Окрім цього закордонні партнери  погодилися на відтермінування виплати за облігаціями "Укренерго" та "Укравтодору". Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на інформацію пресслужби Міністерства фінансів України та міністра фінансів Сергія Марченка.

Україні дали відстрочку по зовнішньому боргу: які терміни

Міністр фінансів Сергій Марченко (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Відтак Україні відстрочили виплати по зовнішнім боргам до кінця 2023 року з можливістю продовжити цю відстрочку ще на один рік. У голосуванні за це відтермінування виплати взяли держателі приблизно 93% сукупної непогашеної умовної суми державних деривативів, а рішення дати відстрочку підтримали держателі приблизно 91%.

"Завдяки цьому, за два наступні роки, ми зможемо зекономити майже 6 млрд дол. США для фінансування інших нагальних потреб бюджету",- повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про  приватизацію сотень держпідприємств під час війни. 27 липня  стало відомо, що уряд України ухвалив рішення передати до управління Фонду держмайна 420 державних підприємств (ДП). Надалі їх приватизують чи ліквідують. Влада переконана, що такий крок стане частиною економічної відбудови країни. Представнику Економічної експертної платформи Олегу Гетьману мала приватизація держпідприємств є доцільною і зараз. Адже здебільшого це об'єкти нерухомості чи майнові комплекси, які роками неефективно використовуються державою чи взагалі не використовуються.Інвестори зацікавлені придбати таку нерухомість, тому що значна частина бізнесу вимушено переїхали зі сходу України і потребує нових офісних будівель, цехів тощо.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини