Головна Новини Бізнес економіка Український бізнес переїжджає: які дві області в пріоритеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Український бізнес переїжджає: які дві області в пріоритеті

Понад 600 компаній неодноразово переїжджали з початку вторгнення РФ, але так і не повернулись до рідного місця реєстрації

12 квітня 2024, 16:25
Поділіться публікацією:

Близько 19 тисяч компаній переїхало від початку 2022 року, за даними ЄДР. Найпопулярнішими напрямками, куди мігрує український бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптовики. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Опендабот.

Український бізнес переїжджає: які дві області в пріоритеті

Бізнес. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що із загальної кількості компаній, які змінили своє розташування від початку повномасштабного вторгнення російських військ, трохи більше 1 тис. переїхали з міста до області. Половина з них – понад 600 підприємств – виїхали з Києва, а ще 60 або 5,1% — з Одещини.

Цікавою є також тенденція, що бізнес не завжди намагається переміщатися до великих міст. Так зокрема, досить багато бізнесу з різних регіонів України перебралися саме до Київської області, не до самої столиці. Також бізнес активно оселявся в Львівській області на Закарпатті.

Найчастіше підприємці переїжджають з Києва (33,2%) та Дніпропетровщини (9,6%), а також з Київської області (8,5%). Водночас у ці ж регіони бізнес найчастіше й переїжджає. Так, Київ став лідером серед регіонів, куди релокуються підприємства – майже 28% від загальної кількості релокацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час форуму "Зроблено в Україні" президент Володимир Зеленський повідомив, що зараз відбувається розробка програми нового кешбеку. Відповідно до ідеї – споживачі отримуватимуть частину коштів на спеціальний картковий рахунок, якщо купуватимуть українські товари або користуватимуться послугами, що надаються українськими підприємцями. Також глава держави наголосив, що платформа "Зроблено в Україні" має стати постійним майданчиком для прямого діалогу влади та підприємців. За його словами, він доручив Кабміну розробити практичні кроки, щоб вітчизняні підприємства змогли зберегти та масштабувати свою роботу. Плюс – планується укласти сучасний моральний договір між суспільством та бізнесом, державою та бізнесом. Як оцінюєте ці ініціативи? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини