Головна Новини Бізнес економіка “Укрзалізниця” домовилася про відтермінування боргу на два роки
commentss НОВИНИ Всі новини

“Укрзалізниця” домовилася про відтермінування боргу на два роки

Державному підприємству реструктуризували виплату по двох випусках євроблігацій на суму $895 млн

23 грудня 2022, 14:05
Поділіться публікацією:

Укрзалізниця успішно завершила процедуру голосування холдерів за реструктуризацію виплат по двох випусках євроблігацій на загальну суму 895 млн доларів. Про це у соцмережі написав міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

“Укрзалізниця” домовилася про відтермінування боргу на два роки

Фото: https://www.the-village.com.ua/


“У результаті холдерами прийняті пропозиції компанії — анагогічно суверенному боргу виплати по процентах та основному боргу перенесені на два роки. Погашення за єврооблігаціями, які були випущені у 2019 році, з 2024 року перенести на 2026 рік, а  випущених у 2021 році — з 2026 року на 2028 рік відповідно. Виплати купонів, які припадали на 2023–2024 роки, перенесени до січня 2025 року з можливістю їх капіталізації”, — деталізував чиновник.


За словами Кубракова, відтермінування виплат по євробондами дозволить “Укрзалізниці” знизити навантаження  на ліквідність компанії. Крім того, успішна реструктуризація сприятиме стабільній роботі та безперервним залізничним перевезенням вантажів і пасажирів.


Разом з тим, зміна умов випуску єврооблігацій дозволить державному монополісту у сфері залізничних перевезень вивільнити свої фінансові ресурси для ремонту пошкодженої залізничної інфраструктури та рухомого складу,  відновлення сполучення з деокупованими територіями та повернення соціальних стандартів життя в таких регіонах, зауважив Олександр Кубраков. 

Він також додав, що угоду реалізовано завдяки підтримки уряду, міністерства фінансів та радників “Укрзалізниці” J.P. Morgan та Dragon Capital.


Раніше “Коментарі” писали, що 13 листопада “Укрзалізниця" у співпраці з інтернет-платформою United24 запустила благодійний проект під назвою "Квитки до перемоги". Він передбачає можливість для громадяни України придбати квиток на рейс з Києва до Луганська, Донецька, Сімферополя, Маріуполя та нещодавно звільненого Херсона. Однак скористатися купленим квитком можна буде лише після повної деокупації міст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини